Het echte Carnaval vind je en vier je in Noord-Brabant!

Het leven is goed in het Brabantse land en zeker met de Carnaval. Al eeuwenlang vinden hier de gezelligste Carnavalsactiviteiten, -feesten, -bals en optochten plaats die zich kenmerken door de gemoedelijke Brabantse sfeer. Van de grote steden tot de kleinste dorpjes, overal bieden de Carnavalsprogramma’s vertier voor jong en oud, van onder en boven de rivieren.

 

C.V. de Kêleströpers uit het Kêlerijk

Reek is een pitoresk dorpje uit Maashorst, Noord-Brabant, dat net onder de Maas ligt in de driehoek tussen Oss, Nijmegen en Uden. Met de Carnaval heet Reek het Kêlerijk en zwaait Carnavalsvereniging de Kêleströpers er de scepter. Waar een klein dorp groot in kan zijn blijkt wel uit het volle Carnavalsprogramma dat elk jaar activiteiten biedt voor jong en oud. Van activiteiten van de Kêleströpers en de Jeugdcarnaval, de gezamenlijke optocht, tot en met het befaamde KeeMoesbal voor mensen met een beperking, wat elk jaar door de Kêleströpers en de Moeszakken wordt georganiseerd. Voor ieder wat wils!

 

Een gemoedelijke en gezellige Noord-Brabantse sfeer

Vijf dagen lang verlaten we even de dagelijkse sleur en vergeten we even de dagelijkse besognes. Tijdens de Carnaval viert Noord-Brabant feest, zijn we vrolijk en respecteren we elkaar voor wie we zijn, wat we doen, wat we denken en hoe we leven. Carnaval in Noord-Brabant brengt ons bij elkaar. En of je nou van onder of boven de rivieren komt, “ge heurt erbij”.

 

Want daar brandt nog licht

Guus Meeuwis kon het niet mooier verwoorden: “als de wereld dicht is, denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht”. We vieren feest van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en van ‘s avonds laat tot ‘s morgens vroeg. We vieren feest als het licht is, als het licht aan moet en als het weer licht wordt. Carnaval in Noord-Brabant is keigezellig, dat moet je een keer mee gemaakt hebben!